;
Bejelentkezés: +36 20 9579 496

Száraz bőr - zsíros bőr?

A száraz bőr tényleg száraz?

Bőrtípusnak megfelelően! 

- Tanácsadásra érkezett vendégünk kérdezte: 

34 éves elmúltam, mosdás után mindig kellemetlenül húzódik a bőröm, száraznak érzem. Már több féle arckrémet kipróbáltam, de nem találom a megfelelőt, pedig nem a legolcsóbbak közül választok, ráadásul kicsi göböcskék, helyenként apró pattanások jelentek meg az arcomon. Mit gondol, mi lehet az oka?

Ez egy gyakran felmerülő kérdés a kozmetikában, különösen a hűvösebb, szelesebb őszi-téli időszakban. 30 év felett már valóban nem indokoltak a tini pattanások, ezért át kell gondolni, mi lehet a probléma oka. 
Legkézenfekvőbb ok lehet a nem megfelelő, tévesen kiválasztott kozmetikum használata, hiszen a vízhiánnyal együtt járó korpás szeborrea, és a vastagon felhalmozódó szarupikkelyek is okozhatják a húzódó érzést mosdás után. Mégsem szabad folyamatosan száraz bőrre való krémmel kenni, mert ezek a termékek sokkal több zsiradékot tartalmaznak, mint amire ennek a bőrnek szüksége van. Legyenek bármilyen jó minőségűek, nem erre a bőrtípusra gyártják, és átesünk a ló túlsó oldalára. 

Szerencsére nagyon könnyen lehet orvosolni ezt a problémát. Egy alapos nagykezeléssel ki kell tisztítani a bőrt, majd a bőrtípusnak megfelelő hidratáló krém használatával pár nap után megváltozik a helyzet. A megfelelő krém kiválasztásához is kérje kozmetikusa segítségét. A szaruvastagság csökkentésére látványos eredményt a kúraszerű gyümölcssavas hámlasztással érhetünk el az októbertől márciusig tartó időszakban. Végeredmény egészségesebb, szebb, fiatalabb bőr. 
Ha továbbra is előjönnek a pattanások, bőrelváltozások, érdemes más tüneteket is keresni, hiszen ez a jelenség étel-, vagy hatóanyag allergiát, emésztési, nőgyógyászati, vagy fogászati problémát is jelezhet. Ebben az esetben a megfelelő szakorvoshoz kell fordulni. 

Ajánlott termékek: Pure termékcsalád, Cleansing Balm, C7, FCL gél, bőr állapotától függően más kozmetikumok.

    Kérje High Care kozmetikusa tanácsát a megfeleő termékvállasztáshoz!


Karcsúsító kúrák - Medical wellness

A Medical Wellness fókuszában a szépséghibák kiküszöbölése, a jó közérzet elérése mellett az egészségmegőrzés áll.

Iono Jet - Plazmaterápia

A High Care gépeinek sorát a legújabb kutatások eredményét ötvöző IONO JET készülék bővíti.

Fényterápia + Oxigénterápia

Új kezelési lehetőségek a negatívan ionizált oxigén (plazma) és a fényterápia összekapcsolásával.